• Hernes "Kudrnac"

Hernes "Kudrnac"

Pisum sativum L. convar. medullare Alef. emend C.O. Lehm.
  • Tootja: Semo
  • Pakendis: 50,0 g
  • Saadavus: Laos
  • 1.49€


Ilma leheta hernes ''Kudrnac''.
Keskhiline aedherne sort ("Afilla" sorditüüpi).
Sordile on iseloomulik lehtede puudumine, need on arenenud kinnitusväätideks, tänu sellele ei vaja taim toestust. Taimed haakuvad üksteise külge ja toetavad üksteist. Taime kõrgus 60-80 cm. Kauna pikkus kuni 9 cm. Kaunas 8-10 tera, sort sobib ka masinatega koristamiseks.

* Erineb teistest sortidest lehtede puudumise poolest: kõik lehed on moondunud köitraagudeks, mis põimuvad üksteisega, seetõttu ei vaja toestamist. Haigustekindel. Kaunad suured, tumerohelised, sisaldavad 7-9 suhkrumagusa maitsega tera.

Горох безлистный "Кудрнач" (сортотип "Афилла").
Среднепоздний сорт овощного лущильного гороха, отличающийся от других сортов отсутствием листьев: все листья преобразованы в усы, которые поддерживают друг друга, поэтому не требуется использовать дополнительные опоры.
Растение высотой 60-80 см. Бобы длиной 9 см, с заострённой верхушкой, содержат 8-10 горошин среднего размера.
Данный сорт изумительно подходит для создания ветрозащитных ширм другим теплолюбивым растениям: мускатной тыкве, огурцам, фасоли, сое и т.д.

Eng.: Green peas. Suom.: Silpoydinherne. Sven.: Märgärt.Bot.:Pisum sativum L.

Lisa arvamus

Märkus: HTML kood ei ole lubatud.
    Halb           Hea
Captcha

Hernesupp rootsi moodi.
Hernesupp on levinud kogu Põhja - ja Kesk-Euroopas, Venemaal, USA-s, Iraanis ja Indias. Rootsi käsikirjades on sellest märkmeid juba 1200 ndatest aastatest.
Hernesupp sealihaga - see on põhiline roog nii armees kui koolides. Seda anti alati neljapäeviti... 
500 g herneid
1 sibul
1 porgand
4 nelgitera kimp köömneid või 1 tl kuivatatult kimp majoraani või 1 tl kuivatatult
500 g sealiha (antud retseptis kergelt soolatud abaliha) soola maitse järgi.

Rootsi retsept näeb välja nii: herneid leotada 6-12 tundi (üle öö) 1,5 l külmas vees koos 0,5 spl soolaga. Vesi ja koored valada ära, herned pesta. Sibul koorida ja torgata sellesse nelgiterad (kergem hiljem üles leida). 1,3 l veega panna hernes keema, lasta keema tõusta, eemaldada vaht. Sealiha lõigata tükkideks. Panna liha, maitseained ja kõõgiviljad potti ja keeta aeglasel tulel kaane all vähemalt 1 tund. Proovida, kas liha on valmis. Võib-olla on vaja veel 0,5 tundi keeta. Seejärel võtame liha, köögiviljad ja maitseained supist välja. Eemaldame lihalt kamara ja peki, lõikame liha tükkidks. Paneme liha supi sisse tagasi ja head nautimist !
Lihtsalt suurepärane !

Top