• Hernes "Radim"

Hernes "Radim"

Pisum sativum L. convar. medullare Alef. emend C.O. Lehm
  • Tootja: Semo
  • Pakendis: 50,0 g
  • Saadavus: Laos
  • 0.96€


Hernes "Radim".
Hiline sort, mille kõrgus on 60–70 cm.
Taimel on suuremad lehed, tumerohelise värvi. Koosneb pikkadest, sirgetest, teravatipulistest kaunadest, mille suurus on 9 cm ja tumerohelise värvusega 9–11 keskmist tera.
Sort sobib eriti värskelt tarbimiseks.
Vegetatsiooniperiood: 87 päeva külvist saagikoristuseni.
külv - märts, aprill.
saak - juuni, juuli.


Pisum sativum L. var. medullare.

Eng.: Climbing Green Peas. Suom.: Ydinherne. Sven.: Märgärt.

Lisa arvamus

Märkus: HTML kood ei ole lubatud.
    Halb           Hea
Captcha

* Roheliste herneste konserveerimine.
Kaunadest puhastatud herned loputatakse ja balanšeeritakse 1-2 minutit kuumas vees. Klaaspurgid pestakse hoolikalt (parem on kasutada pooleliitriseid purke).
Herned puistatakse ettevalmistatud purkidesse ja valatakse üle soolveega, mis sisaldab 2% soola ja 3% suhkrut. Purkidele kinnitatakse metallkaaned klambrite abil, et kaaned kuumutamise ajal ära ei tuleks, ning asetatakse potti, milles on sama 2% soolvesi, mis purkides. Soolvee tase peab olema kaantega kaetud purkide ülemisest servast 2-3 cm kõrgemal. Pärast seda, kui soolvesi on keema läinud, keedetakse herneid tasasel tulel vähemalt 1,5 tundi, et herned muutuksid pehmeks. Seejärel võetakse purgid ettevaatlikult potist välja ja suletakse hermeetiliselt. Hoidised asetatakse siledale aluspinnale ja kaetakse millegi sooja, näiteks tekiga.
Kui nelja päeva pärast ei ole soolvesi sogaseks muutunud, on hoidised õnnestunud ja säilivad mitmeid kuid. Kui soolvesi aga muutub sogaseks, on konservid riknenud ja neid ei tohi söögiks tarvitada !

Top