• Peruu füüsal

Peruu füüsal

Physalis peruviana var. edulis
  • Tootja: Seklos
  • Pakendis: 0,2 g
  • Saadavus: 1
  • 1.34€


Peruu füüsal.
Keskvalmiv sort, viljad hakkavad valmima 110 päeva pärast massilist tõusmete ilmumist. Puhmas determinantne, poollaiuv, keskmiselt harunev, kõrgus 60-80 cm. Viljad kollakas-rohelised, lapikümarad, kaaluga 30-80 grammi. Saagikus 2-3 kg/m2. Sort on hea säilivusega, vastupidav ebasoodsatele kasvutingimsutele.
Agrotehnika.
Füüsal – valguselembene, külmakindel taim. Kasvab mistahes mullal peale tugevalt happeliste muldade. Istikute saamiseks külvatakse seemned märtsi lõpul 7 x 9 cm vahedega. 6-8 pärislehe faasis istutatakse taimed avamaale (mai lõpus-juuni alguses). Istutamisskeem - 70 x 40 cm.
Taimede kasvatamisel otsekülvil avamaale külvatakse seemned siis, kui pinnas on soojenenud +14+15°C. 2-4 pärislehe faasis taimed harvendatakse, jättes taimed ühekaupa kasvama.
Füüsal ei moodusta külgvõrseid, vaid juuni lõpus peab ladva ära näpistama. Edasine hooldus seisneb regulaarses kastmises, kobestamises, rohimises ja väetamises. Väetamiseks kasutatakse vees lahustuvat kompleks-mineraalväetist.
Saaki kogutakse kuivade ilmadega juuli lõpust kuni öökülmadeni.

 

Eng.: Golden Berry, Cape gooseberry. Suom.: Karviaiskoiso. Sven.: Gyllenbär. Bot.: Physalis peruviana var. edulis.

Lisa arvamus

Märkus: HTML kood ei ole lubatud.
    Halb           Hea
Captcha

* Füüsali keedis.
Koostisained: 1 kg füüsaleid, 1,2 kg suhkrut, 1 klaas vett.
1. Viljad panna kuuma vette ja keeta 12 minutit.
2. Vesi valada ära, viljad jahutada.
3. Valada peale külm suhkrusiirup ja jätta ööpäevaks seisma.
4. Siirup valada ära, keeta läbi ja valada kuumalt viljadele.
5. Ööpäeva möödudes korrata protseduuri veelkord ja keeta tasasel tulel keedis valmis.

Top