0 arvamust  |  Lisa arvamus
Cucumis sativus L.
Tootja: Seklos
Pakendis:1,0 g
Saadavus:Laos
2.01€
Maksudeta: 1.65€
Kurk "Atomic" F1.
Keskvalmiv, väga viljakas hübriid avamaale, paistab silma hea kasvuga.
Haiguskindel.
Viljad suurte kühmudega, hea struktuuriga, krõmpsuvad. Ei kasva üle.
Hästi sobib värskelt tarvitamiseks, konserveerimiseks ja hapendamiseks.
1,0 g = 40-45 seemet.

* Kurkide kiire soolamine.
Keskmise suurusega värsked kurgid pesta ja leotada külmas vees 2-3 tundi, pesta üle jooksva vee all, ja lõigata kahest otsast.
Purgi põhja panna pool kogust maitseaineid ja -rohelist, seejärel kurgid neile tihedalt peale, teine pool maitseaineid ja -rohelist, ning kallata üle kuuma soolveega.
Purk sulgeda kaanega, või katta marliga, ning asetada päikese kätte. 3-4 päeva pärast on kurgid valmis.
1 liitrise purgi jaoks: 600 g kurki, 10-15 g tilli, 10-12 g selleri lehti, 2-4 küünt küüslauku, 1 g kibedat kaunpipart. Soolvee jaoks: 3,5 liitri vee kohta - 250 g soola.

* Soolakurgid (lihtne meetod).
Purgi põhja asetatakse küüslauk, till, petersell, mädarõigas, kaneel, täidetakse kurkidega. Valmistatakse soolvesi, keedetakse, jahutatakse, kallatakse kurkidele ja lisatakse 2 sl äädikat.
Suletakse purk kapronkaanega, hoitakse jahedas kohas.
Soolvee valmistamiseks võetakse 10 liitrit vett, 750 g soola, loorberilehte ja lõhnavat pipart.

Lisa arvamus

Märkus: HTML kood ei ole lubatud.