• Lehtkapsas "Halbhoher Grüner Krauser"

Lehtkapsas "Halbhoher Grüner Krauser"

Brassica oleracea L. convar. acephala (DC) Alef var. sabellica L.
  • Tootja: Semo
  • Pakendis: 1,0 g
  • Saadavus: Laos
  • 0.96€


Lehtkapsas ''Halbhoher Grüner Krauser''
Keskvalmiv sort, väga dekoratiivne sort mis ei ole hea ainult salatites vaid on ka dekoratiivne kultuur.

* Lehtkapsa lehed on tugevad ja sageli kibedad: see on iseloomulik sööda- ja dekoratiivsetele sortidele, mis on samuti söödavad. Nendest puudustest on vabad kaasaegsed lehtkapsa sordid, mida Euroopas kultiveeritakse. Just neid müüakse praegu poodides. Lehtkapsa valmistamisel on üks nüanss: pikaajalisel termilisel töötlemisel lehtkapsa maitseomadused halvenevad tugevasti, ülekeedetud lehed ei ole üldse maitsvad, seepärast valmistatakse neid vaid 6-8 minutit (parem on kuumas aurus või väheses vees). Lehed tuleks panna vaid keeva vette ! Pärast keetmist vedeliku sisse mitte jätta, vaid nõrutada ja kasutada garneeringuks.
Kasutamine. 
SALATIS: lehtkapsast võib kasutada värskena. Selleks lõigatakse ta väiksesteks tükkideks, piserdatakse üle sidruni mahlaga ja lisatakse mistahes meeldivat õli, sidruni mahl aktiviseerib kapsa kasulikke aineid, seepärast ärge sellega koonerdage. Salati lisandid võivad olla mitmesugused: võib lisada kreeka pähkleid, päevalilleseemneid, maitserohelist, keedetud muna ja maisi. Soola ja pipart lisada maitse järgi.
GARNEERINGUNA: kapsa lehed lõigata suurteks tükkideks (parem rebida) ja keeta 6-8 minutit. Vett valada vaid 2,5-3 cm. Keetmisel lisada vaid kooritud sidrunit. Lehed panna taldrikule ja valada üle oliivõliga. Puistata peale maitserohelist, lauale anda sealihavorsti või õhukeste praetud peekoniviiludega. Taldrik kaunistage väikeste kirsstomatitega. Arstid kinnitavad, et kapsast tehtud garneering, mis on kuidainerikas, on parim lisand praetud lihatoidu juurde...

Eng.: Curly kale. Suom.: Lehtikaali. Sven.: Grönkål. Bot.: Brassica oleracea L. convar. acephala (DC) Alef var. sabellica L.

Lisa arvamus

Märkus: HTML kood ei ole lubatud.
    Halb           Hea
Captcha
Top