• Salatikurk "Pindos" F1

Salatikurk "Pindos" F1

Cucumis sativus L.
  • 2.10€


Poolpikk kasvuhoonekurk "Pindos" F1.
Tõusmetest saagini 35-40 päeva, vilja pikkus 32-36 cm.

* Kurgi seemned. 
Nad on piklikud, piklik-ümarad või ovaal-lapikud terava otsaga, pind on sile läikiv valget värvi kollaka varjundiga pikkus on kekmiselt 9,1 mm, laius 3,7 mm ja paksus 1,5 mm, 1000 seemne mass 20-40 g. 
Lähemal vaatlemisel selgub et kurgiseemned koosnevad tuumast ja kestast. Sisu on küllltki suur see koosneb 2 seemnepoolest ja nende vahel asub seemne otsas idu.
Kujutage ette et ühest kurgist saab 200-300 seemnet. Nad on väga rasvarikkad ja valgurikkad. Rasva on neis 32-35%, valku 28-36%, aga tärklist on vähe 2-5%. Vähe on suhkrut (1-3%), mis annab neile meeldiva magusavõitu maitse. Seemnete paisumisel ei neela nad endasse palju vett - 68,5-76% oma massist. Täielikvee imendumine toimub +25°C juures 24 tunniga, aga madalamate temperatuuride juures näiteks +12°C toimub paisumine 82 tundi.
Seemned on idanemisel nõudlikud soojuse suhtes. +10+12°C juures idanevad ainult üksikud. Normaalselt ja täielikult idanevad nad ainult +18+24°C juures kuni 3 päevaga. Tõstes temperatuuri +34+40°C-ni väheneb idanemine aga +44°C juures ei idane üldse. Enne külvi on seemneid soovitatav soojendada see soodustab saagikust. 
Seemneid soojendatakse temperatuuril +50+70°C. Muidugi on niisugust temperatuuri hoida raske, pealegi on vaja sellise temperatuuri juures hoida seemneid kahe (!) tunni jooksul. Lühiajalise soojendamise kõrgel temperatuuril võib asendada pikemaga (+35+40°C) juures soojendada seemneid 30-40 päeva. Hea tahtmise juures võib korteris leida alati sooja koha köögis pliidi juures või keskkütte radiaatori juures.

Eng.: Salad cucumber. Sven.: Salladsgurka. Suom.: Kasvihuonekurkku. Bot.: Cucumis sativus L.

Lisa arvamus

Märkus: HTML kood ei ole lubatud.
    Halb           Hea
Captcha

"Soojendamine soodustab neil niiskuse kaotust viib neid kvaliteetsete muutusteni näiteks soodustab emasõite teket. Lisaks hoiab soojendamine ära haiguste teket nagu bakterioos, antraknoos, askohitoos. Kurgi ja kõrvitsa seemneid me kuivatame ja kasutame külviks meelega vanemaid seemneid, säilitades neid 4-5 aastat. Sellistest seemnetest saadud istikud on palju saagikamad."
(I. Mitsurin).

Top