• Kurk "Asker" F1

Kurk "Asker" F1

Cucumis sativus L.
  • Tootja: Seklos
  • Pakendis: 15 s.
  • Saadavus: 7
  • 2.19€


Kurk ''Asker'' F1
Partenokarpne hübriid "slicer" tüüpi, ehk salati kurk. Suuresaagiline, varavalmiv (vegetatsiooniperiood 55-60 päeva). Viljad helerohelised, 18-21 cm pikkused, tühimiketa, väga maitsvad.

* Mitu aastatuhandet e.m.a. hakkas kurk levima Põhja Indias. Lähis-idast toodi kurk Euroopasse. Egiptuse rikkad kodanikud jõid kurgi mahla roosiveega erinevate haiguste vastu. Esimene kirjalik tunnistus kultuurkurgist pärineb XVI sajandi algusest. Vene kliima osutus "india külalise" jaoks liialt raskeks. Kui palju kulus vaeva, leidlikkust, kannatlikkust ja taibukust, et teha troopilisest taimest üks armastatumaid köögivilju. Üle saja aasta tagasi ehitati Moskva lähistele Venemaa üks esimesi kasvuhooneid, mõeldud ekstra kurkide kasvatamiseks. Kurgi viljad omavad suurt tähtsust toiduna, ravimina ja dieetotstarbel. Kurgi ajalugu on iseenesest väga huvitav. Kurgi vili, nagu ka kõrvitsal, on mari. Indias kasvavad metsikud kurgid metsas, puude ümber põimunult, nagu liaanid. Tihedal istutusel kasvavad ka kultuurkurgi varred üles, haarates kinni neile pandud tugedest.
Kurk omab antibakteriaalset efekti, teravdab mälu, takistab ateroskleroosi arengut, rahustab ja tugevdab närvisüsteemi, säilitab naha värskust ja parandab toonust.

Täidetud kurgid: 100 g kurkide kohta võtta 50 g tomatit, 30 g valget peakapsast, veerand muna, 40 g hapukoort, 5 g tilli. Kurgid puhastatakse, lõigatakse pikuti pooleks, eemaldatakse sisu. Tomatid ja kurgi sisu, kapsas riivitakse ja kõvaks keedetud muna tükeldatakse peeneks, kõik see segatakse 20 g hapukoorega, saadud massiga täidetakse kurgid, kaetakse hapukoorega ja raputatakse peale hakitud till.

Kurgi vertikaalne vormistus - skeem

 

Eng.:Salad cucumber .Sven.:Salladsgurka .Suom.:Kasvihuonekurkku .Bot.:Cucumis sativus L.

Lisa arvamus

Märkus: HTML kood ei ole lubatud.
    Halb           Hea
Captcha
Top