• Kurk "Altaj" F1

Kurk "Altaj" F1

Cucumis sativus L.
  • Tootja: Seklos
  • Pakendis: 2,0 g
  • Saadavus: Laos
  • 1.09€


Kurk "Altai" F1.
Varajane avamaa kurk. Mesilastega tolmlev, lühikeste külgharudega kuid tugevasti hargnev. Saak kuni 6 kg/m2-lt. 
Tõusmetest valmimiseni 35-38 päeva. Vilja pikkus 9-13 cm kaaluga 85-115 g. Hästi sobib konserveerimiseks. Optimaalne idanemise temperatuur +24+25°C. 

Agrotehnilised iseärasused: kasvatatakse avamaal, varane, tõusmete ilmumisest saagi saamiseni kulub 37-50 päeva.Vili 6-9 sm pikk, kaal 70-80 g, kergelt kühmuline, valgetäpiline, ei muutu ruttu kollaseks. Viljad ühtlased mõõtmetelt ja kujult. Vastupidav bakterioosile ja seenhaigustele. Talub hästi ajutisi madalaid temperatuure. Kasutatakse värskelt.
Sordi iseärasused: viljad ei kolletu kergelt, see võimaldab saaki koguda ainult nädalavahetustel.
Pöörake tähelepanu sellele, et... "Altaj" talub hästi temperatuuride kõikumist, sellepärast soovitatakse teda kasvatada põhjapoolsetes rajoonides ja madalamates kasvukohtades, kus on võimalik temperatuuri kõikumine ja külm udu.  Tänu varasele saagi valmimisele võite värsket vitamiinirikast toitu nutida varasuvel.

Kas teate, et... botaaniliselt nimetatakse kurgi vilju ebamarjaks. Sellise "ebamarja" pikkus on erinevatel sortidel ja hübriididel kui neid varem ei eemaldata 5 sm-st kuni 70 sm-ni. Seemnevilja (vaminud viljad) on 1,5-2 korda suuremad kui viljad mida kasutatakse toiduks.

Kurk Altaj F1 avamaa kurk mesilastega tolmlev

Kurk Altaj

Eng.: Cucumber. Sven.: Gurka. Suom.: Kurkku. Bot.: Cucumis sativus L.

Lisa arvamus

Märkus: HTML kood ei ole lubatud.
    Halb           Hea
Captcha

* Raviks kasutatakse kurgi vilju, mahla, koort, seemneid ja õisi.
Viljad sisaldavad kaaliumi sooli, lämmastiku ja lämmastikuvabu ühendeid, kiudainet, väikeses koguses B1, A ja C vitamiine, samuti omastataval kujul joodi.
Kurgid tõstavad mao sekretoorset funktsiooni, soodustavad maomahla paremat eraldumist, tekitavad söögiisu, parandavad valkude ja rasvade imendumist, taastavad rikutud ainevahetust, suurendavad uriini ja sapi eritumist, õrnalt lõdvestavad …
Kuid, kuna nad tõstavad söögiisu, ei maksa neid tarbida rasvumise korral …
Soolakurkidest tasub hoiduda mao- ja seedetrakti haiguste korral, südamerikete, ateroskleroosi, hüpertooniatõve, neerude haiguste korral ja raseduse ajal.
Rahvameditsiin soovitab juua kurgi mahla kui rahustavat ja valuvaigistavat vahendit mao- ja seedetrakti haiguste; kõhukinnisuse korral; peenestatud värsket kurki või selle mahla aga on kasulik tarbida vesitõve ja tursete korral, mis on seotud südamehaigustega.
Valmimata kurkidest või võrsetest tehtud keedust juuakse kollatõve ja teiste maksahaiguste korral.

! Düspeptiliste nähtude vältimiseks peale värskete kurkide tarbimist ei maksa juua külma, gaseeritud vett ja gaseeritud jooke, mõningatel isikutel aga piima.

Rinnaga toitvad naised peaksid ettevaatusega tarbima kurke, kuna mitmed kurgi bioloogiliselt aktiivsed ained lähevad rinnapiima ja võivad imikutel kutsuda esile oksendamise, raginaid, aga ka spastilisi valusid kõhus. Sellistel juhtudel tuleb imikutele anda tillivett, ema aga tarbima aedtilli, see aitab kõrvalnähtudest hoiduda.

Kurgimahl või siis see segatuna meega vahekorras 1:1.
Võtta sisse 2-3 spl 2-3 korda päevas ülemiste hingamisteede haiguste ja köha korral.

1 kg valminud kurke (hästi peenestatult) lasta tõmbuda 8 päeva 1 l viinaga, seejärel tõmmis filtreerida.
Hõõruda rasust nahka 1-2 korda päevas. 

Top