• Kurk "Alex" F1

Kurk "Alex" F1

Cucumis sativus L.
  • 2.27€


Kurk ''Alex'' F1.
Varajane hübriid Hollandist  (Bejo Zaden) avamaale, kilemajja ja ajutiste kilekatete alla: tõusmetest saagi alguseni 45-50 päeva. Taim on valdavalt emasõitega, ühes sõlmpunktis areneb 2-3 vilja. Viljad on ilusad, lühikesed (8-10 cm), peenekühmulised, rohelised, heledama valge laiguga tipus, geneetiliselt mõruainevabad. Maitseomadused nii värsketel kui konserveeritud viljadel on head. Vastupidav nii ebajahukastele ja jahukastele, kurgi mosaiikviirusele, tolerantne rohelaiksuse suhtes. Sobib hästi salatiteks ja töötlemiseks.
Kasvunõuded: külv 1-2 cm sügavusele. Seeme hakkab idanema +13..+15ºC juures, arenguks optimaalne on +25..+30ºC. On sooja- ja niiskusenõudlik, paigutatakse valgusküllasele ja külmade tuulte eest varjatud kasvukohale.
Muld peab olema kerge, viljakas, huumusrikas, kasta sooja veega, millele lisada korra 10 päeva tagant täisväetist, rohida, kobestada mulda. Vilju koristatakse vastavalt valmimisele.

Огурец "Алекс" F1.
Красивые мелкобугорчатые плоды !
Раннеспелый (45-50 дней от всходов) партенокарпический (не требует опыления) гибрид от голландской фирмы "Bejo Zaden", предназначенный для выращивания как в открытом грунте, так и в теплицах или плёночных укрытиях.
Растение: мощное, интенсивно растущее.
Плоды: идеально выровненные, ярко-зелёного цвета, мелкобугорчатые, длиной 9-11 см и массой 90-100 г.
Устойчивость: ССu (парша огурца), CMV (вирус огуречной мозаики).
Назначение: для потребления в свежем виде и консервирования 
Рекомендуется для выращивания в плёночных теплицах, а также в открытом грунте как с подвязкой, так и без.
Условия выращивания.
Посев на глубину 1-2 см. Семена начинают прорастать при +13+15°С, оптимальная температура для развития +25+30°С. Культура тепло- и влаголюбива, размещают на освещённых, защищённых от холодных ветров местах.
Почвы: лёгкие, плодородные, богатые гумусом.
Уход: поливы тёплой водой, совмещая их раз в 10 дней с подкормкой, прополки, рыхление.
Урожай собирают по мере созревания плодов.

Eng.: Cucumber. Sven.: Gurka. Suom.: Kurkku. Bot.: Cucumis sativus L.

Lisa arvamus

Märkus: HTML kood ei ole lubatud.
    Halb           Hea
Captcha

* Kuidas kaitsta kurke külmade eest ? 
Ettearvamatud ilmad hukutavad tihti noored köögiviljataimed, mida me hoolega kasvatasime kas istikutest või otsekülvist kevadel. Kurk on soojustarmastav kultuur, mis võib hukkuda juba madalatel pluss temperatuuridel. Kurgi varajase istutuse puhul suureneb taime külmakahjustuse tõenäosus. Ärge kiirustage, jahedad ilmad mai keskel (kui õitseb toomingas ja puhkevad tamme lehed) ja viimased kevadised öökülmad mai lõpus piiravad külvi või istutuse aega. Aga kuidas siis kaitsta taimi madalate temperatuuride eest? 
On olemas agrotehnilised võtted kurgi külmakindluse tõstmiseks. Nüüd siin mõned neist : 
1. Seemnete külvieelne karastamine. Seemned (idanemata) pannakse 2 ööpäevaks niiske lapi sees külmkappi ja hoitakse seal temperatuuril 0..-2ºC, peale seda kohe külvatakse maha. Lapp peab olema kogu aeg niiske.
2. Kurgi kasvatamine küttega peenral võimaldab istutada kurki kütteta kasvuhoonesse mai esimesel dekaadil. 2 nädalat enne taimede väljaistutamist kaevatakse piki peenart vagu sügavusega 30-40 cm, sinna pannakse biokütus paksusega vähemalt 30 cm ( värske mittekülmunud sõnnik, saepuru, majapidamisjäätmed), kastetakse kuuma veega, millele on lisatud mineraalväetisi, kaetakse pealt ja külgedelt 15 cm paksuse mullakihiga. Kurgid istutatakse maha, kui mulla temperatuur pärast isekuumenemist on langenud +25ºC ni. Kurgi juured on külma suhtes tundlikumad kui maapealsed organid. Taimed, millede juuresüsteem astseb tänu soojenenud biokütusele normaalsetes temperatuuritingimustes, võivad 1-2 päeva elada üle õhutemperatuuri languse  +1..+5ºC-ni.  
3. Noorte taimede katmine kahe kihi polüetüleenkilega, millede vahele jääb õhuvahe. Õhukiht töötab termose põhimõttel. Kõrgetesse kasvuhoonetesse paigaldatakse külmaperioodiks kilekarkassid. Sooja ilmaga üks kiht kilet eemaldatakse. Sisemise polüetüleenkile asemel võib kasutada luratsüüli.   
4. Tugeva temperatuurilanguse puhul pannakse tihedalt taimede ümber maasse lehtedega kaseoksad – nii , et loodaks varjutus. Mõne päeva pärast oksad eemaldatakse. Vahetult enne külmi võib teha taimede kohale lattidest karkassi ja katta see pealt kuuseokste, kuiva heina või mõne muu soojapidava materjaliga. Niisuguse “teki” all võib kurke hoida 3-5 päeva. 
5. Kurgi pookimine külmakindlale alusele - viigilehisele kõrvitsale. Ühte ja samasse potti külvatakse algul kurk ja 4-5 päeva pärast kõrvits (üksteisest 2-3 cm kaugusele). 2-4 pärislehe faasis asutakse pookima. Habemenoaga tehakse lõige kurgi ja kõrvitsa idulehtedealusele lülile või esimesele sõlmevahele. Lõigete pikkus on 1,5 -2 cm, sügavus kuni pool varre diameetrist. Keelekestelt eemaldatakse terava habemenoaga kattekude. Keeleke viiakse varre sisselõikesse; lõikekoht keeratakse pehmesse alumiiniumfooliumisse.Taimed pannakse 10 päevaks kõrgendatud õhuniiskusega tingimustesse. Kokkukasvamine toimub 10-14 päeva jooksul.
Pärast seda võetakse ära foolium, eemaldatakse pookealuse (kõrvitsa) ülemine osa ja poogendi (kurk) juurestik. Kui kasvupinnas ei ole kahjustatud haigustekitajatega, võib peale pookimist alles jätta mõlemad juuresüsteemid. Kvaliteetse pookimise saavutamiseks tuleb enne praktiseerida.  
6. Kurgi kasvatamine avamaal kõrgekasvuliste kultuuride vahel nagu till seemneks, oad ja mais, mis optimeerivad temperatuuri ja niiskusreþiimi ja mida kurgitaimed kasutavad toena. 
7. Külmakindlust tugevdab seemnete leotamine ja taimede pritsimine stimulaatoriga "EPIN" või mikroelementidega, istikute karastamine, kurgipeenarde  udustamine (kastmine) vahetult enne öökülmi.

Top