• Kabatšok tsukkini "Wanda"

Kabatšok tsukkini "Wanda"

Cucurbita pepo L. var. giraumonas
  • Tootja: Seklos
  • Pakendis: 2,0 g
  • Saadavus: Laos
  • 0.99€


Kabatšok ''Wanda''.
Varajane sort, silinderjas vili kaalub kuni 1,5 kg, vilja koor valkjasroheline. Viljaliha kollakasvalge, mahlane.Tõusmetest saagini kuni 70 päeva. 1,0 g =6-8 seemet

* Kabatšokkide kasutamine ja säilitamine.
Noori valmimata vilju kasutatakse mitmesuguste roogade valmistamiseks, neid praetakse, küpsetatakse, täidetakse, tehakse salatit, ikrat, froteeritakse, samuti konserveeritakse.
Noori vilju säilitatakse temperatuuril +4+6°С ja 85-90% õhuniiskuse juures, sageli külmiku alumisel riiulil avadega kilekotis või emailnõus. Sel juhul säilivad noored viljad umbes 15-20 ööpäeva. Küpsed, kuid mitte üleküpsenud vilju võib niimoodi hoida värskena kuni pool aastat. Selleks peavad viljad olema ilma vigastusteta, viljavars peab olema säilinud, viljad ise paiknema pimedas ja kuivas kohas.
Veebruaris-märtsis võivad seemned hakata idanema, viljaliha aga muutub kibedaks, seepärast soovitatakse sel ajal kabatšokid puhastada, eraldada seemned, söödav osa aga tükeldada ja külmutada. Kabatšokkide hoidmisel keldris (kui kondensvett ei teki) nende maitseomadused ei muutu kuni uue saagini, see on kabatšoki üks suuri eeliseid.

 

Eng.: Courgette Zucchini. Suom.: Kesäkurpitsa. Sven.: Squash grön.Bot.:Cucurbita pepo L. var. giraumonas

Lisa arvamus

Märkus: HTML kood ei ole lubatud.
    Halb           Hea
Captcha
Top