• Kabatsokk-tsukkini "Goldline" F1

Kabatsokk-tsukkini "Goldline" F1

Cucurbita pepo L. var. giraumonas
  • Tootja: Semo
  • Pakendis: 1,5 g
  • Saadavus: Laos
  • 1.38€


Kabatsokk-tsukkini "Goldline" F1.
Põõsasvorm, silinderja vilja pikkus 20-60 cm, viljakoore värvus kollane. 1,0 g = 10-15 seemet.

Agrotehnika.
Kabatšokile sobib kõige paremini kerge, viljakas, madala pinnaveega pinnas, ei talu happelist mulda. Parimad taimed kasvatamiseks enne kabatšokki on -  varased aedviljad, sibul, juurviljad, tomat, kartul. Enne istutamist kaevata kasvukoht korralikult läbi ja väetada orgaanilise väetise ja mineraalväetisega, samuti puutuhaga, vajadusel lisatakse veel lupja. Seemned külvatakse mai lõpus-juuni alguses, pärast kevadiste öökülmade lõppemist.
Seemned külvatakse 2-3 kaupa istutusaukudesse. Vahemaa istutusaukude vahel vähemalt 60 cm. Tõusmete ilmumisel eemaldatakse ettevaatliult nõrgemad taimed. Järgnev hooldus seisneb regulaarses kastmises, kobestamises, muldamises ja väetamises. Saaki koristatakse regulaarselt 2-3 päeva järel, et mitte lasta viljadel üle kasvada. Kabatðokitaimed võib ka ette kasvatada. Siis külvatakse seemned mai alguses ja istutatakse kasvukohale juuni alguses 2-4 lehe faasis.

* Kabatšokkide kasutamine ja säilitamine. 
Noori valmimata vilju kasutatakse mitmesuguste roogade valmistamiseks, neid praetakse, küpsetatakse, täidetakse, tehakse salatit, ikrat, froteeritakse, samuti konserveeritakse.
Noori vilju säilitatakse temperatuuril +4+6°С ja 85-90% õhuniiskuse juures, sageli külmiku alumisel riiulil avadega kilekotis või emailnõus. Sel juhul säilivad noored viljad umbes 15-20 ööpäeva. Küpsed, kuid mitte üleküpsenud vilju võib niimoodi hoida värskena kuni pool aastat. Selleks peavad viljad olema ilma vigastusteta, viljavars peab olema säilinud, viljad ise paiknema pimedas ja kuivas kohas.
Veebruaris-märtsis võivad seemned hakata idanema, viljaliha aga muutub kibedaks, seepärast soovitatakse sel ajal kabatšokid puhastada, eraldada seemned, söödav osa aga tükeldada ja külmutada. Kabatšokkide hoidmisel keldris (kui kondensvett ei teki) nende maitseomadused ei muutu kuni uue saagini, see on kabatšoki üks suuri eeliseid.

 

Eng.: Zucchini Squash. Suom.: Kesäkurpitsa. Sven.: Sommarpumpa.

Lisa arvamus

Märkus: HTML kood ei ole lubatud.
    Halb           Hea
Captcha
Top