• Kabatšokk "Gorny"

Kabatšokk "Gorny"

Cucurbita pepo L. var. giraumonas
  • Tootja: Aelita
  • Pakendis: 2,0 g
  • Saadavus: 8
  • 0.84€


Kabatšokk valgeviljane ''Gorny''.
Varavalmiv sort (periood istikutest kuni kasutusvalmis viljadeni 38-52 päeva). Taim on põõsakujuline, vähehargnev. Vili silinderjas, valge, sile kaalub 0,6-1 kg. Väga maitsev. Taime väärtused: suur saagikus ja kaubanduslik välimus. Kasutatakse kulinaarias ja konserveeritakse. Parim sort kabatšoki püree valmistamiseks.

Kabatšok eelistab kerget, viljakat, madala põhjavee tasemega pinnast, ei talu happelist mulda. Parimad eelkultuurid on varased köögiviljad, sibul, juurviljad, tomat, kartul. Kasvukoht kaevatakse koos kõdusõnnikuga ja mineraalväetisega läbi, lisatakse tuhka, vajadusel lubjatakse. Seemnete külv mai lõpus juuni algul kui on mõõdas öökülmade oht. Seemned pannakse 2-3 kaupa auku. Aukude vahe mitte alla 60 cm. Taimede tärkamisel nõrgemad tõusmed eemaldatakse ettevaatlikult. Edasine hooldus: regulaarne kastmine, kobestamine, muldamine ja väetamine. Saaki koristada regulaarselt 2-3 päeva tagant, et viljad ei valmiks üle. Ettekasvatuseks külvatakse seemned mai algul, avamaale istutatakse juuni algul 2-4 pärislehe faasis.

 

Eng.: Courgette Zucchini. Suom.: Kesäkurpitsa. Sven.: Squash grön.Bot.:Cucurbita pepo L. var. giraumonas

Lisa arvamus

Märkus: HTML kood ei ole lubatud.
    Halb           Hea
Captcha
Top