0 arvamust  |  Lisa arvamus
Apium graveolens var. rapaceum
Tootja: MoravoSeed
Pakendis:50 s.
Saadavus:4
1.10€ 1.44€
Maksudeta: 0.92€

Juurseller "Asterix" F1.
Varajane, saagikas hübriid. Tõusmetest lehesaagini  kuni 90 päeva, juurviljade valmimiseni kuni 130 päeva. 1,0 g = 1800 seemet.

* Juurseller on aromaatne ja õrn juurvili. Teda saab kasvatada kodus aknalaual või osta poest. Lisades sellerijuuri iga päev toidule, võib ennetada paljusid haigusi ja tugevdada immuunsust. Mitte asjata ei kutsunud juba Hippokrates üles tarbima sellerit mitte ainult toiduainena vaid ka ravimina.
Juurselleri kalorsus on 32 kcal 100 g kohta, mis sisaldab:
Valke 1,3 g
Rasvu 0,3 g
Süsivesikuid 6,5 g.
Lisaks eeterlikke õlisid, asparagiini, limaaineid, mannitooli, tsitriini, kaaliumi-, kaltsiumi-, fosfori-ja naatriumisooli, samuti B1, B2 ja PP vitamiine, koliini, furokumariini, oblikhapet, flavonoide ja glükosiide.
Juurselleri kasulikud omadused.
Sellerijuurel on rida kasulikke omadusi. Näiteks sellerijuurte vesitõmmis on kasulik alanenud happelisusega gastriidi, mao- ja kaksteistsõrmiku haavandtõve, reuma ja neuralgia puhul, samuti on ta pehmendav ja põletikuvastane vahend ülemiste hingamisteede haiguste korral. Sellerijuur on uriinieritust suurendava ja üldtugevdava toimega, teda kasutatakse laialdaselt neerude ja kusepõie haiguste korral.
Kasutamine toiduvalmistamisel: teda lisatakse suppidele, hautatud roogadele, soolamisel. Värskelt riivitud seller on eriti kasulik koos riivitud õuntega (vahekorras 1:3), porgandiga ja maitserohelisega. Keedetud sellerijuur meenutab maitselt kartulit.
On teada, et mida peenemaks on lõigatud sellerijuur, seda rohkem aromaatseid aineid hautamisel eraldub (!).

Сельдерей корневой "Астерикс" F1.
Ранний, высокоурожайный гибрид.  Болезнеустойчив и особенно устойчив к Septoria. От высадки рассады до сбора листьев составляет 90 дней, а до сбора корнеплодов - 130 дней.

Eng.: Celeriac. Suom.: Mukulaselleri. Sven.: Rotselleri. Bot.: Apium graveolens var. rapaceum

* Marineeritud juurseller.
Valmistada värsked juurselleri juurikad ette: lõigata ära pealsed ja külgjuured, koorida, pesta hoolikalt ja lõigata kuubikuteks. Juurikalõigud panna 2-3 minutiks keeva soolvette (30 g soola ja 3 g sidrunhapet 1 l vee kohta). Seejärel panna tükid kohe külma vette, lasta seista, kurnata ning seejärel täita purgid. Valada üle keeva marinaadiga ja pastöriseerida 95°С juures: 0,5 l purke - 20 minutit, 1,0 l purke – 25 minutit.
4 klaasi vett, 1 klaas 9% äädikat, 3-4 nelgitera või musta pipart.

* Sellerisalat.
1. Keedetud juurseller ja puhastatud õunad lõigata peenikeseks, segada kreeka pähkli tükkidega. Maitsestada sidrunimahla ja hapukoorega segatud majoneesiga. Panna jahedasse.
100 g juursellerit, 50 g porgandit, 50 g õuna, 20 g hapukoort, 5 g tilli või peterselli, sidrunilõike, soola - maitse järgi.
2. Keedetud juurseller ja kartul lõigata viiludeks, keedetud seened ribadeks. Kõik segada ja maitsestada majoneesi, soola ja pipraga. Lauale andes puistata peale tilli ja peenestatud keedetud muna.
60 g juursellerit, 50 g kartuleid, 60 g seeni, 30 g majoneesi, ½ keedetud muna, soola, pipart – maitse järgi.

Lisa arvamus

Märkus: HTML kood ei ole lubatud.