• Porgand "Karlena"

Porgand "Karlena"

Daucus carota L.
  • Tootja: Seklos
  • Pakendis: 5,0 g
  • Saadavus: 4
  • 0.89€


Porgand "Karlena"
Hiline saagikas sort, tõusmetest saagini 140-150 päeva. Juurvili silinderjas, oranþi värvusega, pikkus 18-24 cm. Väga hea säilivus ja väga hea mahlaporgand.

* PORGAND „KOREA MOODI“.
1 kg porgandite kohta kulub: 1 spl suhkrut, 2 spl 9% äädikat, 1 tl (triiki) soola, 50 g taimeõli. Porgand lõigata viiludeks, puistata üle soola ja suhkruga, lisada äädikas ja segada, et ta marinaadiga ühtlaselt niiskuks. Kui porgandist hakkab mahla tulema, lisatakse maitse järgi punast pipart (vastavalt soovitud salati teravusele). Valmis segu võib hoida 2 nädalat külmkapis tihedalt suletud nõus.
Teadlased on täheldanud likopiini kasulikku mõju südamehaiguste korral. Nagu uuringud on näidanud, siis meestel, kelle organismis on kõrge likopiinitase, on oht surra südamehaigustesse 50% väiksem, kui neil, kelle likopiinitase on madalam. Likopiin on karotinoidne pigment, mida sünteesivad taimed ja mis annab viljadele erepunase värvuse. Likopiin kaitseb taimi päikesevalguse ja oksüdatiivse stressi eest. Taimerakkudes on likopiin teiste kõikide karotinoidide eelkäija.

 

Eng.: Carrot. Suom.: Porkkana. Sven.: Morot. Bot.: Daucus carota L.

Lisa arvamus

Märkus: HTML kood ei ole lubatud.
    Halb           Hea
Captcha
Top