• Porgand "Darina"

Porgand "Darina"

Daucus carota L.
  • Tootja: MoravoSeed
  • Pakendis: 3,0 g (2000 s.)
  • Saadavus: 10
  • 0.78€


Hiline porgand "Darina".
"Berlikum"-tüüpi hiline sort. Kõrge beeta-karotiini sisaldus viljades. Vili pikkusega 20-22 cm.

* Mahlasem porgand on jämedam ja lühem. Niisugusest porgandist saab head mahla, teda sobib panna salatisse, kasutada niisama garneeringuks, aga saab ka marineerida. Teiste sortide porgandid vajavad pikemaajalist kuumtöötlemist, seetõttu soovitatakse just seda hautamiseks, keetmiseks, temast saab teha hautisi, kotlette, pudingut.
* Eriti tugevalt lagunevad vitamiinid siis, kui porganditoite valmistatakse lahtises nõus. Seepärast tuleks juurviljade hautamisel või keetmisel katta keedunõu kindlasti kaanega. Oluline on ka see, et kaane alla jääks võimalikult vähe vaba ruumi.
* Supp koos porgandi lisandiga saab alati ilus: karotiin värvib rasva, milles porgandit praeti, kas oranþikaks või merevaigukarva.
* Puhastatud porgand närbub kiiresti. Vees teda hoida ei tohi: C vitamiin laguneb, mineraalsoolad lähevad kaduma.
* Kõige parem on hoida puhastatud porgandit ilma veeta anumas, kattes selle pealt puhta niiske salvrätikuga (mitte kauem kui 2-3 tundi).
* Ülekeedetud porgand on mitte ainult vähem maitsvam, vaid ka vähem toitvam ja kasulikum.
* Porgand säilib paremini, kui enne säilimapanekut piserdatatakse teda sibulakoorte leotisega.

Porgand hiline Darina

Морковь "Дарина".
Позднеспелый сорт моркови типа "Берликум" с высоким содержанием бета-каротина. Длина корнеплода 20-22 см.
Условия выращивания. 
Морковь - холодостойкая культура. Размещают на лёгких суглинистых и супесчаных почвах. Посев на глубину 0,5-2,0 см в зависимости от типа почвы. Семена начинают прорастать при прогревании почвы до +3+4°С, важно поддерживать почву во влажном состоянии. Первое прореживание в фазе первой пары настоящих листьев, второе - в фазе пучковой спелости. Оптимальная температура для роста и формирования корнеплодов +20+22°С.
Уход заключается в поливах, рыхлениях, прополках по мере необходимости.

Eng.: Carrot. Suom.: Porkkana. Sven.: Morot. Bot.: Daucus carota L.

Lisa arvamus

Märkus: HTML kood ei ole lubatud.
    Halb           Hea
Captcha

* Lapsest saati on meile õpetatud, et porgand on juurvili. Kuid 1991 aastal võttis Euroliit vastu spetsiaalse otsuse, mille järgi sai porgandist puuvili ! 
Selle otsuse "süüdlasteks" osutusid portugaallased. Nad ise armastavad väga porgandidþemmi ja ekspordivad seda ka kogu Euroopa piirides. Kuid vastavalt Euroopa seadustele saab dþemmi keeta vaid ainult puuviljadest. Niisuguse piirangu eesmärk on arusaadav: ostjat on vaja võltsingu vastu julgestada. Nõustuge, et olete nördinud, kui dþemmi sildiga purgist avastate mingi aromatiseeritud suhkrusiirupi. Kuid Portugal ei tahtnud eurooplasi jätta ka porgandidþemmist ilma ja nii saigi seaduse silmis porgandist puuvili. Muide, sellest ümbernimetamisest ei muutunud ta mitte sugugi vähemkasulikuks.

Top