• Porgand "Carrazo" F1

Porgand "Carrazo" F1

Daucus carota L.
  • Tootja: Seklos
  • Pakendis: 1,0 g
  • Saadavus: 6
  • 3.15€


Porgand  "Carrazo" F1
Ere-oranži värvusega, mahlane ja magus. 
Hiline nantes-tüüpi hübriidsort. Tõusmetest saagini kuni 120 päeva. Ümara otsaga silinderjas juurvili pikkusega 17-120 cm. 

* Porgandi harvendamine. 
Peale esimest-teist pärislehte on kindlasti vaja porgandit harvendada. Sobiv taimede vahekaugus on 3-4 cm. Peale harvendamist kastetakse taimi sooja veega (+18...+20°C), arvestusega 2-3 l/m2. Muld taimede ümber tihendatakse, aga reavahedes kobestatakse.
Harvendamise ajal on tunda tugevat porgandilõhna, mis meelitab ligi porgandikärbest, seepärast teha seda tööd õhtul, aga eemaldatud taimed panna komposti ja katta mulla või saepuruga. Võib ka puistata harvendatud peenrale jahvatatud pipart eesmärgiga porgandi lõhna lämmatada. Pärast korduvat rohimist tuleb peenart jälle kasta, mulda taimede ümber tihendada, et juured ei oleks lahti.

Eng.: Carrot. Suom.: Porkkana. Sven.: Morot. Bot.: Daucus carota L.

Lisa arvamus

Märkus: HTML kood ei ole lubatud.
    Halb           Hea
Captcha

Kuivatame talveks köögivilju:
Porgand. Lõigake ära pealsete otsad, peske hoolikalt harjaga. Lõigake välja kahjustatud kohad ja loputage veelkord külma veega. Blanšeerige eelnevalt porgandeid keevas vees 15-20 minutit, seejärel jahutage külma veega. Koorige porgand ja lõigake 3-4 mm paksused ribad. Pange ribastatud porgandid praeahju või ahju. Kuivatage temperatuuril +70...+75°C umbes 5-6 tundi. Kuivatatud porgandid jahutage ja pakendage. 

Top