• Boor

Boor

Boric acid 20,8%
  • Tootja: MKDS
  • Pakendis: 150,0 g
  • Saadavus: 2
  • 3.93€


Boorhape - mikroelementne väetis.
EÜ väetis: vees lahustuv boor (B) 20,8% (Dinaatriumoktaboraatterahüdraat Na
2B8O13 x 4H2O).

Boor on kõige tugevaim mikroelement:

* tingib lingiini ja pektiinide sünteesi, mille tulemusena osaleb ka rakkude ülesehitamisel
* annab taimedele jõudu
* intensiivistab ainete liikumist taimedes ning fotosünteesi, hõlbustab susivesikute ja valkude ainevahetust, stimuleerib klorofülli teket
* suurendab taimedel õiterohkust, parandab saagi kvaliteeti, soodustab juurte kasvu, tõstab taimede põuakindlust
* kindlustab suure suhkrusisalduse puuviljades ja tärklisesisalduse kartuli mugulates.

Booripuudus:
- raskendub tolmu kogunemine õitele ja mõjutab ka teiste elementide kättesaadavuse
- nooremad lehed on ebanormaalselt paksud ja haprad, leheservad alla kooldunud
- võrsete kasvupunktid surevad ja võrsetipud kuivavad
- kuivanud õied jäävad kauaks puule, kuivusperioodil võivad õied täisõitsemise ajal kuivada ja pruunistuda
- viljad jäävad väikeseks, nende pinnale moodustuvad pronksjad sisse vajunud laigud
- viljad on konarlikud ja korgistunud, hiljem deformeerunud ja lõhenevad.

Lisa arvamus

Märkus: HTML kood ei ole lubatud.
    Halb           Hea
Captcha

Boorhappe kasutamine köögiviljaaias.
Kui kabatšoki viljad mädanevad või tomatid kannatavad kasvuhoones palavusest tingitud stressi all, kui paprikal ja baklažaanil  ei moodustu vilju, siis valmistage boorhappe lahus ja pritsige sellega haigeid taimi.
* Lahuse retsept: 2 g boorhapet segada hoolikalt 500 ml sooja veega ja lisada toatemperatuuril olevat vett, et lahuse kogus oleks 10 liitrit. 

Top