• Punapeet "Egipski"

Punapeet "Egipski"

Beta vulgaris var. conditiva Alef.
  • Tootja: Seklos
  • Pakendis: 20,0 g
  • Saadavus: 7
  • 0.96€


Punapeet "Egipski" ("Egiptuse lame").
Varane sort, tõusmetest kuni tehnilise küpsuseni kulub 95-120 päeva. Juurvili on lapik või lapik-ümar, kaaluga 320-520 g. Koore värvus on tumepunane või mustjaspunane. Sisu roosakas-punane violetse varjundiga. Viljaliha mahlakas ja õrn. Ei õitse. Sort sobib sügis-talviseks tarbimiseks. Vastupidav ennakõidumisele, saagikus 3,0-8,5 kg/m2. Säilivus hea. 1 gramm = 80-100 seemet. Optimaalne idanemise temperatuur +18+20°C.

* Kulinaarsed kavalused: salatite ja vinigrettide jaoks on parem peeti mitte keeta vaid hautada ahjus 20-30 min hõbepaberisse pakitult. Peet on valmis kui koor eraldub kergesti. Et säilitada peedi värvus borsis riivitakse ta ja hautatakse kinnise kaane all eraldi teistest juurviljadest väheses vees kuhu on lisatud toiduõli. Võib toimida ka nii: peske peedid puhtaks koorige ja asetage supi sisse vahetult enne valmimist.
On teada, et peet keeb kaua kuid seda aega võib lühendada. Selleks valatakse juurviljad üle keeva veega ja keedetakse 1 tund, võtke tulelt ja hoidke külmas vees 10 min, suured peedid asetage uuesti keema ja keetke veel 15-20 min, võtke tulelt ja jahutage uuesti.
Erinevalt teistest juurviljadest keedetakse peeti ilma soolata muidu muutub ta vähemaitsvaks ja sisaldab vähem toitaineid.
Keedetud või hautataud peeti valmistage eraldi õlis, et ta ei värviks teisi juurvilju oma mahlaga.

Red beet Crosby Egyptian Punapeet Egiptuse lame Свёкла Египетская плоская Beta vulgaris var. conditiva Alef.

 

Eng.: Red Beet "Flat Egyptian". Suom.: Punajuurikas. Sven.: Rödbeta.

Lisa arvamus

Märkus: HTML kood ei ole lubatud.
    Halb           Hea
Captcha
Top