• Aedmaasikas "Yellow Cream"

Aedmaasikas "Yellow Cream"

Fragaria vesca
  • Tootja: Seklos
  • Pakendis: 0,1 g
  • Saadavus: Laos
  • 2.64€


"Yellow Cream" - remontantne metsmaasikas, viljad helekollase värvusega, koonilised, magusad, aromaatsed. Taime kõrgus kuni 15 cm. Saak juunist- sügiseni.
Kasvatatakse ka iluaias alpitaimena, kasvab nii päikeselises kohas kui ka poolvarjus. 1,0 g = 2000-3200 seemet.
 

Земляника "Жёлтый Крем" - Fragaria vesca.
Очень урожайный ремонтантный сорт мелкоплодной садовой земляники. Формирует компактный кустик высотой 15 см.
Цветение и плодоношение наступает в Июне и продолжается до глубокой осени. Ягоды кремово-белые, конические, очень ароматные при созревании, которые попросту «тают во рту» !
Отлично растёт в любых условиях, предпочитает лёгкую полутень. Отличается зимостойкостью, устойчивостью к засухе и заболеваниям.

 

Eng.: Strawberry. Suom.: Kuukausimansikka. Sven.: Trädgårdssmultron

Lisa arvamus

Märkus: HTML kood ei ole lubatud.
    Halb           Hea
Captcha

* Kompott – igas mõttes suurepärane jook ! Ta kustutab hästi janu, andes organismile vitamiine, orgaanilisi happeid ja teisi kasulikke aineid, mida leidub marjades või puuviljades, millest see kompott tehtud on. Peale selle, temas on on terve rida lihtsaid süsivesikuid, mis annavad energiat ja head tuju nii lastele kui täiskasvanutele. Ja eriline koht on kompotil pidupäevalauas. Iga pidu on rõõmsam ja lõbusam, kui poejookide asemel kostitab perenaine külalisi omavalmistatud kompotiga …
Seepärast, kui aias on külluses marju ja puuvilju, ärge unustage valmistada neist talveks kompotti. Seda teha on lihtsamast lihtsam: kompotti võib praktiliselt teha mistahes marjadest (vaarikas, sõstar, maasikas, jõhvikas, pohl) või puuviljadest (ploom, õun, pirn, viinamari, aprikoos, virsik jne), aga samuti kasutades nende erinevaid kombinatsioone (nt laialtlevinud kooslus on aroonia + õun). Nagu näete, valik on laialdane – igale maitsele !
Kõigepealt on vaja klaaspurke (enamkasutatavad on 2 – ja 3-liitrised), mida saab kaanetada.
Loomulikult tuleb purgid korralikult pesta ja steriliseerida: praeahjus või kuuma auruga). Siis paneme purki marjad-puuviljad: siin arvamused lahknevad – kes täidab purgid praktiliselt kaaneni, kuid sel juhul jääb kompotivedelikku väheseks, kuigi selle maitse on kontsentreeritum. Enne sellise kompoti tarbimist tuleb see sobiva astmeni lahjendada.
Optimaalseimaks loetakse purgi täitmist 1/3 - ½ ulatuses (mõnikord isegi ¼) ja ka sel juhul tahaks kompotti veel veega lahjendada. Valame igasse purki keeva vett, katame kaane või puhta taldrikuga. Ootame, kuni purgid jahtuvad niivõrd, et neid saab palja käega võtta. Siis valame vee kastrulisse ja lisame iga 2-liitrise purgi kohta 200 g suhkrut, 3-liitrisele sel juhul 300 g, segame hoolikaltja laseme keema tõusta. Valame siirupi uuesti purki ja suleme purgid kohe kaantega.
Säilitada võib keldris, aga võib ka toatemperatuuril - midagi nendega ei juhtu. Juua jahutatult. Aga kompott on väga maitsev, kui juua seda segatult gaseeritud mineraalveega.

Top