• Endiiviasigur "Duo mix" (Sigursalat)

Endiiviasigur "Duo mix" (Sigursalat)

Cichorium endivia L.
  • Tootja: Semo
  • Pakendis: 0,7 g
  • Saadavus: Laos
  • 0.99€


Sigursalat "Kahevärviline segu" (Endiiviasigur).
Väga väärtuslik aedvili, alandab veresuhkrut: asendamatu vitamiinirikas roheline köögivili diabeetikutele.
Mõrkjat maitset andev aine intibiin parandab seedimist ja vereringet.
Varajased sordid kasvatamiseks kasvuhoones ja avamaal kevadiseks ja suviseks saagiks: taim moodustab pitsilistest lehtedest suure puhmiku.
Endiiviasigur on ennakõidumiskindel, saak juuni, juuli. Seemned külvatakse otse avamaale alates aprilli algusest. Taimede vahed 60-70 cm, külvisügavus 1,5-2 cm.

Eng.: Curly endive. Suom.: Kähäräendiivi, "frisee" sikurisalaatti. Sven.: Friseesallat (cikoriasallat).

Lisa arvamus

Märkus: HTML kood ei ole lubatud.
    Halb           Hea
Captcha

* Salat endiiviast.
200-250 g endiiviasalati lehti, ½ juursellerit, 2 keskmist porgandit või 100 g nuikapsast, 1-1,5 spl peenestatud petersellilehti. Küüslaugukastme valmistamiseks võtta 1,5-2 spl taimeõli, 1 tl õunaäädikat (maitse järgi), 2-3 peenestatud küüslauguküünt, hoolikalt segada ja kergelt soolata. Valida hoolikalt endiivialehed, pesta, lasta taheneda, hästi peenestada, puistata üle soolaga ja jätta nii 5-10 minutiks. Peenestada jämedal riivil õunad, sellerijuur, porgand või nuikapsas, segada õrnalt endiiviaga, panna salatikaussi, peale puistata peenestatud peterselli ja valada üle küüslaugukastmega.
* Endiivia ja eskariool rõõsa koorega.
500 g endiiviat ja eskaroli, 100 ml kana- või loomalihapuljongit, 100 ml rõõska koort, 50 g võid, 20 g peensuhkrut, soola ja pipart maitse järgi. Keeva vette panna puhastatud ja pestud salatsigur. Keeta tugeval tulel 10 minutit, panna sõelale, pesta külma veega, pigistada kuivaks. Peenestatud salat panna potti, puistata peale soola, suhkrut, pipart, valada peale puljong, katta nõu kaanega ja lasta nõrgal tulel 30 minutit haududa. Seejärel lisada koor, või ja hautada valmimiseni.
* Eskariooli salat õuntega.
60 g eskariooli, 40 g õuna, 15 g redist, 30 g salatikastet või majoneesi, 5 g kress-salatit, 2 g tilli, soola maitse järgi. 2 hästi pleegitatud eskariooli salati pead pestakse, kuivatakse , lõigatakse jämedalt tükkideks. Õunad kooritakse, seemned võetakse välja, lõigatakse viiludeks, lisatakse salatile, valatakse peale salatikaste ja maitsestatakse soolaga. Segatakse ja pannakse salatikaussi. Pealt kaunistatakse redisest tehtud roosiga, endiivialehtedega, kress-salati ja rediselõikudega. Seda salatit võib teha ka värske kurgi või tomatiga. 

Top