• Pekingi kapsas "Hilton"

Pekingi kapsas "Hilton"

Brassica rapa subsp. pekinensis
  • 0.89€


Pekingi kapsas ''Hilton''
Sort sobib lühiajaliseks säilitamiseks. Keskmise suurusega, tihedalt sulgunud piklikud pead. Sobib sügiseseks saagiks.Tõusmetest saagini 60-70 päeva. Seemned külvatakse juuni-august otse avamaale.





Капуста пекинская "Хилтон".
Сорт предназначен для употребления в свежем виде и для краткосрочного хранения. Кочан закрытого типа средней величины с хорошей внутренней структурой. Выращивается непосредственным посевом в грунт. Срок от посева до сбора урожая 75-90 дней.
Пекинская капуста сейчас очень популярна во всём мире. Её листья не грубеют от жары и не теряют своих вкусовых качеств долгое время. В течение всего года вы можете наслаждаться её необычайным вкусом снова и снова.

 

Eng.: Chinese cabbage. Suom.: Salaattikiinankaali (pe-tsai). Sven.: Salladskål.Bot.:Brassica rapa subsp. pekinensis

Lisa arvamus

Märkus: HTML kood ei ole lubatud.
    Halb           Hea
Captcha

* Pekingi kapsas on praegu kogu maailmas väga populaarne. Tema lehed ei närtsi kergesti ja säilitavad oma maitseomadused pikka aega
KASVATAMISE ISEÄRASUSED:
Pekingi kapsale ei leidu konkurenti saagi kasvatamise kiiruses. Tal on lehe-, poolpea- (ülalt avatud ) ja tüüpilise kapsapea vorme. Pekingi kapsa lehevormi kasvatatakse rohkem kevadel ja suvel salatimaterjali saamiseks, aga peavormi sügisperioodil. Kõige varajasem neist on pekingi kapsa lehevorm. Hästi varajase saagi saamiseks kasvatatakse teda katmikalal (kasvuhoones või peenras kile all). Sobivaimad on selle jaoks ka peavormi keskvarased sordid. Kasvab kiiresti, 18-25 päeva pärast tõusmete ilmumist on taim juba tarvitamiskõlbulik. Lehtsorte koristatakse siis, kui on moodustunud 6-7 lehte, aga võib ka 10-12 lehe faasis koristada, sel juhul võetakse terve taim üles. Värskelt kasutamiseks võib pidevalt võtta vaid välimisi lehti, siis kasv ei seisku. Võib aga võtta üles terve taime, niimoodi külve harvendades.
KASVATAMINE: muld peab kasvatamise ajal olema kobe ja mõõdukalt niiske. Hooldatakse tavaliselt: kobestamine, mõõdukas kastmine, harvendamine, väetamine. Lehtsorte ei väetata, kuna tegemist on kiirekasvulise kultuuriga. Peasorte väetatakse 1-2 korda (1spl. mineraalväetisi 10 l veele). Enne mullaharimist antakse mulda 1 m2 kohta 1spl. superfosfaati, 1tl. kaaliumkloriidi, 1tl. ammooniumnitraati. Väheviljakal mullal lisatakse veel 1/3 ämbritäit kõdusõnnikut või komposti. Kasvatatakse pekingi kapsast nii avamaal kui ka kilekasvuhoones. Kusjuures teda võib külvata otse seemnest või kasvatada istikutest. Taimed istutakse maha peale külmade möödumist. Sobivam temperatuur on +15+20°C. Avamaale külvatakse teda varakult, niipea kui pinnas seda võimaldab. Külve tehakse mitmes järgus, et pikendada saagiperioodi. Kapsas hakkab õitsema hilja, erinevalt tavalisest salatist, kuid ka sel ajal on ta söödav, kuna ta ei muutu kibedaks.
TERVISTAVAD OMADUSED: pekingi salatikapsas on C-vitamiini sisaldus väga kõrge, aga valgusisalduselt ületab ta valget peakapsast. Peale selle, tarvitades pekingi kapsast värskena pikka aega, saab meie organism kapsasse akumuleeritud päikeseenergiat ja mineraalsooli – kaltsiumit, fosforit, rauda ja mikroelemente „ elavana”.
ROHELISED SUGULASED
Peale pekingi kapsa võib maitseaineteks suppidele ja salatitele kasutada niisuguste köögiviljade maitsvaid lehti nagu lehtpeet (mangold), aedmalts ja endiiviasigur, (friseesalat).

Top