Kasutaja nimi:

Salasõna:

    
Otsida leitute sees
Laiendatud otsing
Taimeteatmik Aiarahva fotod Lugemissaal Pildigalerii Kontakt RUS ENG SWED FIN EST
1.Lilled

2.Köögiviljad

  "Big Size" sari

  Arbuus ja Melon

  Baklaþaan

  Hernes, uba

  Kapsad

  > Kõrvitskultuurid   Kurk

  Maasikas

  Maitse- ja ravimtaimed

  Paprika

  Peet

  Porgand

  Redis

  Rõigas, naeris

  Salat

  Sibul

  Till

  Tomatid

  Vähelevinud kultuurid

  Valge peakapsas

3.Kollektsioon Parfüüm(Oivaline aroom)

4.Kollektsioon Veekogu kujundamine

5.Kollektsioon Virmalised (Külmataluvad lilled)

6.Murud

7.Aiaapteek

8.Ilupuud ja -põõsad

Köögiviljad soodushinnaga (s.aeg 01.2015)

Lilled soodushinnaga (parim enne 01.01.2015)

Ökoseemned (mahekasvatuseks)

Tippsibul ja Küüslauk

Peamine:2.Köögiviljad:Kõrvitskultuurid:

  2.Köögiviljad / Kõrvitskultuurid
Hinda kaupa
Suurepärane
Hea
Keskmine
Halb
Väga halb
Kommenteeri
(0 vastuseid)
Hind km-ga: 0.64 EUR
Pakis: 3,0 g

Momendil puudub laos
 
Patisson ''Maskacik'' Cucurbita pepo L. var patisson Duch Patisson ''Maskacik'' Cucurbita pepo L. var patisson Duch

Tootja: ZelSeed

 


Saagikas, varajane põõsassort, külvist saagini 75-80 päeva, vilju korjatakse juba alates 7 cm läbimõõduga. Seemneid pakis 3 g.

Fruticose squash "Maskacik".
Early, fertile variety of fruticose squash. The fruits have characteristical shape and colour and could be harvested gradually from largeness 7 cm.
* Weight of 1000 seeds = 110 g.
* Number of seeds in 1 g = 9-10.

Patisson on populaarne tänu sellele, et valmib kiiresti, on suure saagikusega, mis annab hinnalisi vilju kevad-suvisel perioodil. Noored patissonid on hinnatud kõrge toiteväärtuse poolest. Patissoni kasutatakse keedetult, praetult, hautatult aga ka soolatult ja marineeritult. Patissonid on kasulikud dieedi korral, kehvveresuse ja neeruhaiguste puhul. Patisson on kaaliumsoolade rikas. Tema seemnetes nagu kõrvitsa omaski, sisaldub saponiini ja rasvainet, mida kasutatakse meditsiinis. Seemned on veidi väiksemad kui kabatðokil. Taimed on niiskust ja soojust vajavad, mulla suhtes nõudlikum kui kabatðokk. Optimaalne idanemis ja kasvutemperatuur on 25 – 27 oC, minimaalne 13 – 14 oC. Öökülma ei talu. 
Kasvatamine. Patisson vajab heaks kasvuks sooja, põhjatuulte poolt kaitstud, kasvukohta, ei talu happelist mulda. Parimad eelkultuurid on tomat, peet, porgand, rohelised kultuurid. Ei tohi kasvatada peale teisi kõrvitsalisi. Mulla ettevalmistus ei erine kõrvitsa või kabatðoki omast. Külviaeg valitakse selliselt, et tõusmed või noored taimed ei saaks öökülma. Mulla temperatuur 10 cm sügavusel peaks olema enne külvi 10 – 12 oC. Kui kasutada kilekatet, võib külvata 2 – 3 nädalat varem. Kergetel muldadel on külvisügavus 6 – 7 cm, rasketel 3 – 4 cm. Väga oluline on, et seeme satuks niiskesse mulda. Kui muld on kuiv, kastetakse külviauku enne sooja veega ja pärast külvi kaetakse kuiva turba või mullaga. Külv kaetakse kilega. Varase saagi saamiseks võib taimed ettekasvatada. Kuna patisson, nagu kõik kõrvitsalised, talub halvasti ümberistutamist, on soovitav kasvatada teda eraldi 8x8 cm pottides. Seeme külvatakse potti 15 – 25 päeva enne väljaistutamist. Avamaale istutatakse peale öökülmade möödumist juuni alguses või kile alla paar nädalat varem. 50 – 60 päeva peale istutamist saab saaki. Noored 8 cm läbimõõduga viljad korjatakse regulaarselt 2 – 3 päeva tagant. Massilise valmimise ajal tuleks korjata tihedamini, kuna kui lasta viljal rohkem valmida, aeglustub edasine viljumine ja saak jääb väiksemaks. 
Katmikaladel kasvatamine. Meie aladel kasvatatakse patisson ajutistes kilemajades. Seemned külvatakse ettekasvatuseks pottidesse märtsi algul ja hoitakse 30 päeva 2 – 3 kraadi kõrgemal temperatuuril kui avamaal kasvatamiseks. Taimed istutatakse kasvuhoonesse 3 – 4 pärislehe faasis. Peale istutamist kastetakse tugevalt, kuna kasvu alguses peab kasvuhoones olema niiske ja soe (kuni 28 oC) kui taimed on juurdunud, vähendatakse temperatuuri 20 – 25 oC päeval ja 16 – 18 oC öösel, õhuniiskust hoitakse 60 – 80 % juures. Kastetakse harva kuid rikkalikult. Isasõite puhkemisel peatatakse kastmine mõneks päevaks, et muld taheneks ja ka emasõied avaneksid. Massilise õitsemise ajal kastetakse tihedamini. Kasvuhoones kasvatamisel tuleb tihti tuulutada, kuna niiskes seisvas õhus taimed haigestuvad ja ei toimu tolmlemist. Taimi väetatakse regulaarselt alates õiepungade ilmumisest.

Патиссон "Маскачик".
Ранний, урожайный, кустовой сорт с оригинальной окраской плода. Уборку можно производить постепенно, начиная с того момента, когда плоды достигают размера 7 см в диаметре.
Патиссон представляет большой интерес для овощеводов как скороспелая, высокоурожайная культура, которая может давать ценную продукцию в весенне-летний период. Молодые плоды патиссона обладают высокой питательной ценностью. Патиссоны хороши вареные, жареные, тушёные, а также солёные и маринованные. Плоды патиссона полезны при ожирении, малокровии, болезнях почек. Патиссоны богаты солями калия. В их семенах, как и в семенах тыквы, содержится сапонин и жирное масло, которые используют в медицине.
Семена немного мельче, чем у кабачка. Растение влаголюбиво, требовательно к почвам и более теплолюбиво, чем кабачок. Оптимальная температура для прорастания семян и роста растений 25–27°С, минимальная 13-14°С. Заморозки не переносит.



Eng.: Scallop squash. Suom.: Kesäkurpitsa. Sven.: Sommarsquash. Bot.syn.: Bot.: Cucurbita pepo L. var. melopepo. 


18.08.2014    
"Seemnemaailm" palub Teil isiklike andmete kaitse eesmärgil muuta ära oma parool.
С целью безопасности личных данных "Мир Семян" настоятельно просит Вас изменить свой пароль.

For the safety of personal data "Seeds World" urges you to change your password.

    








[ vitriin | ostukorv | kuidas tellida kaupa  | Currency ]
Copyright © 2002-2014,  "Ageeta" oü   All rights reserved.